Studia i Raporty IUNG-PIB; 69(23) Możliwości ograniczenia strat składników pokarmowych w perspektywie wdrażania wybranych strategii Europejskiego Zielonego Ładu
Permanent URI for this collection
Browse
Browsing Studia i Raporty IUNG-PIB; 69(23) Możliwości ograniczenia strat składników pokarmowych w perspektywie wdrażania wybranych strategii Europejskiego Zielonego Ładu by Title
Now showing 1 - 11 of 11
Results Per Page
Sort Options
Item Analiza okresu gospodarczego jako kryterium wyznaczania terminu nawożenia azotem(Instytut Uprawy Nawożenia i Gleboznawstwa Państwowy Instytut Badawczy, 2022) Żyłowska, Katarzyna; Pudełko, RafałItem Analiza zmian odczynu gleb Polski do roku 2030 w kontekście możliwości ograniczenia potencjalnych strat makroskładników nawozowych(Instytut Uprawy Nawożenia i Gleboznawstwa Państwowy Instytut Badawczy, 2022) Kopiński, Jerzy; Ochal, PiotrItem Czynniki decydujące o regionalnym zróżnicowaniu zużycia nawozów naturalnych w Polsce w latach 2002–2020(Instytut Uprawy Nawożenia i Gleboznawstwa Państwowy Instytut Badawczy, 2022) Kopiński, Jerzy; Krasowicz, StanisławItem Możliwość ograniczenia nawożenia fosforem na gruntach ornych(Instytut Uprawy Nawożenia i Gleboznawstwa Państwowy Instytut Badawczy, 2022) Rutkowska, Agnieszka; Kopiński, JerzyItem Możliwości ograniczenia strat biogenów poprzez optymalizację nawożenia w warunkach rolnictwa precyzyjnego w Polsce(Instytut Uprawy Nawożenia i Gleboznawstwa Państwowy Instytut Badawczy, 2022) Madej, Andrzej; Pecio, AlicjaItem Ocena zmian użytkowania gruntów rolnych, struktury zasiewów oraz powierzchni rolnictwa ekologicznego w perspektywie do 2030 r. w kontekście ograniczenia strat biogenów(Instytut Uprawy Nawożenia i Gleboznawstwa Państwowy Instytut Badawczy, 2022) Jończyk, Krzysztof; Stalenga, Jarosław; Kopiński, Jerzy; Madej, AndrzejItem Plan nawożenia jako praktyka promująca racjonalne zarządzanie nawozami i ograniczająca straty biogenów(Instytut Uprawy Nawożenia i Gleboznawstwa Państwowy Instytut Badawczy, 2022) Skowron, Piotr; Jadczyszyn, TamaraItem Prognozowane znaczenie pofermentu z biogazowni rolniczych w kontekście realizacji celów Europejskiego Zielonego Ładu(Instytut Uprawy Nawożenia i Gleboznawstwa Państwowy Instytut Badawczy, 2022) Matyka, Mariusz; Witorożec-Piechnik, AgataItem Redukcja emisji gazów cieplarnianych i amoniaku w perspektywie zmniejszenia zużycia nawozów(Instytut Uprawy Nawożenia i Gleboznawstwa Państwowy Instytut Badawczy, 2022) Faber, Antoni; Jarosz, ZuzannaItem Rola wykorzystania niskoemisyjnych technik przechowywania i aplikacji nawozów naturalnych w redukcji emisji azotu do środowiska(Instytut Uprawy Nawożenia i Gleboznawstwa Państwowy Instytut Badawczy, 2022) Wach, DamianItem Znaczenie materii organicznej w ograniczaniu strat biogenów(Instytut Uprawy Nawożenia i Gleboznawstwa Państwowy Instytut Badawczy, 2022) Pikuła, Dorota