Repository logo
  • English
  • Català
  • Čeština
  • Deutsch
  • Español
  • Français
  • Gàidhlig
  • Italiano
  • Latviešu
  • Magyar
  • Nederlands
  • Polski
  • Português
  • Português do Brasil
  • Suomi
  • Svenska
  • Türkçe
  • Tiếng Việt
  • Қазақ
  • বাংলা
  • हिंदी
  • Ελληνικά
  • Yкраї́нська
  • Log In
    New user? Click here to register.Have you forgotten your password?
Repository logo
  • Communities & Collections
  • All of library
  • English
  • Català
  • Čeština
  • Deutsch
  • Español
  • Français
  • Gàidhlig
  • Italiano
  • Latviešu
  • Magyar
  • Nederlands
  • Polski
  • Português
  • Português do Brasil
  • Suomi
  • Svenska
  • Türkçe
  • Tiếng Việt
  • Қазақ
  • বাংলা
  • हिंदी
  • Ελληνικά
  • Yкраї́нська
  • Log In
    New user? Click here to register.Have you forgotten your password?
  1. Home
  2. Browse by Author

Browsing by Author "Bojarszczuk, Jolanta"

Now showing 1 - 16 of 16
Results Per Page
Sort Options
  • No Thumbnail Available
    Item
    Analiza dynamiki zmian uprawy rodzimych gatunków roślin strączkowych w Polsce
    (Instytut Uprawy Nawożenia i Gleboznawstwa Państwowy Instytut Badawczy, 2020) Bojarszczuk, Jolanta; Księżak, Jerzy
  • Loading...
    Thumbnail Image
    Item
    Analiza dynamiki zmian uprawy rodzimych gatunków roślin strączkowych w Polsce
    (Instytut Uprawy Nawożenia i Gleboznawstwa Państwowy Instytut Badawczy, 2020) Bojarszczuk, Jolanta; Księżak, Jerzy
  • Loading...
    Thumbnail Image
    Item
    Assessment of Physicochemical Properties and Quality of the Breads Made from Organically Grown Wheat and Legumes
    (MDPI, 2024-04-18) Cacak-Pietrzak, Grażyna ; Sujka, Jerzy; Księżak, Jerzy; Bojarszczuk, Jolanta; Ziarno, Małgorzata; Studnicki, Marcin; Krajewska, Anna; Dziki, Dariusz
    This study aimed to explore the feasibility of substituting wheat flour with varying levels (10%, 15%, 20%, and 25%) of flour derived from field bean, chickpea, lentil, and pea seeds. The investigation focused on assessing the physical properties of wheat dough and the physicochem ical characteristics of bread samples. The addition of legume seed flours significantly influenced the dough’s development time, particularly with chickpea flour causing a notable increase in this parameter. While dough stability was generally shorter for mixtures containing wheat flour and legume seed flour, chickpea flour was an exception, significantly prolonging dough stability time. Furthermore, the inclusion of legume flours resulted in increased protein, ash, fiber, fat, and phenolic contents in the enriched bread, while the carbohydrate content decreased. Additionally, the crumb exhibited increased redness and yellowness and decreased lightness due to the enrichment of the bread. Notably, the antioxidant activity of bread containing legume flour also increased, with the most significant increase observed when pea flour was utilized. Conversely, negative effects on bread volume, crumb density, and texture parameters were noted with the incorporation of legume addi tives. Taking into consideration the results of both physicochemical analyses and sensory evaluation, it is recommended that the incorporation of the specified legume flours should not exceed 15% in relation to the quantity of wheat flour used.
  • Loading...
    Thumbnail Image
    Item
    MAIZE AND SORGHUM YIELDS AS AFFECTED BY NITROGEN FERTILIZATION
    (Instytut Uprawy Nawożenia i Gleboznawstwa – Państwowy Instytut Badawczy w Puławach, 2012) Księżak, Jerzy; Bojarszczuk, Jolanta; Staniak, Mariola
  • Loading...
    Thumbnail Image
    Item
    Ocena organizacji gospodarstw specjalizujących się w produkcji mleka w aspekcie dostosowania do zasad dobrej praktyki rolniczej
    (Instytut Uprawy Nawożenia i Gleboznawstwa – Państwowy Instytut Badawczy w Puławach) Bojarszczuk, Jolanta; Księżak, Jerzy; Staniak, Mariola
  • Loading...
    Thumbnail Image
    Item
    Opłacalność uprawy mieszanek łubinu żółtego ze zbożami
    (Instytut Uprawy Nawożenia i Gleboznawstwa Państwowy Instytut Badawczy, 2014) Bojarszczuk, Jolanta; Księżak, Jerzy
  • Loading...
    Thumbnail Image
    Item
    Porównanie opłacalności uprawy grochu i bobiku w zależności od sposobu nawożenia
    (Instytut Uprawy Nawożenia i Gleboznawstwa Państwowy Instytut Badawczy, 2015) Bojarszczuk, Jolanta; Księżak, Jerzy; Staniak, Mariola
  • Loading...
    Thumbnail Image
    Item
    Różnorodność siedlisk segetalnych w łanachroślin uprawnych w wybranych gospodarstwach rolnych województwa dolnośląskiego
    (Instytut Uprawy Nawożenia i Gleboznawstwa Państwowy Instytut Badawczy, 2020) Bojarszczuk, Jolanta; Podleśny, Janusz
  • Loading...
    Thumbnail Image
    Item
    Study on the growing maize (Zea mays L.) in long-term monoculture and rotation
    (Instytut Uprawy Nawożenia i Gleboznawstwa – Państwowy Instytut Badawczy w Puławach, 2018) Księżak, Jerzy; Bojarszczuk, Jolanta; Gałązka, Anna; Niedźwiecki, Jacek; Gawryjołek, Karolina; Lenc, Leszek; Jeske, Małgorzata; Czyż, Ewa; Król, Maria
  • Loading...
    Thumbnail Image
    Item
    Tendencje zmian produkcji i wykorzystania roślin pastewnych w Polsce
    (Instytut Uprawy Nawożenia i Gleboznawstwa Państwowy Instytut Badawczy, 2016) Księżak, Jerzy; Bojarszczuk, Jolanta
  • Loading...
    Thumbnail Image
    Item
    Tendencje zmian produkcji i wykorzystania roślin pastewnych w Polsce
    (Instytut Uprawy Nawożenia i Gleboznawstwa Państwowy Instytut Badawczy, 2016) Księżak, Jerzy; Bojarszczuk, Jolanta
  • No Thumbnail Available
    Item
    The evaluation of production organization and effectiveness of fodder area utilization in farm specialized in dairy cattle breeding
    (Instytut Uprawy Nawożenia i Gleboznawstwa – Państwowy Instytut Badawczy w Puławach, 2015) Bojarszczuk, Jolanta; Księżak, Jerzy; Kopiński, Jerzy; Kozera, Piotr
  • Loading...
    Thumbnail Image
    Item
    Uprawa sorga kiszonkowego oraz wykorzystanie w żywieniu zwierząt przeżuwających
    (2024) Księżak, Jerzy; Bojarszczuk, Jolanta; Brzóska, Franciszek; Śliwiński, Bogdan
  • Loading...
    Thumbnail Image
    Item
    Wpływ następczy uprawy mieszanek łubinu żółtego ze zbożami na plonowanie i opłacalność pszenicy jarej i ozimej
    (Instytut Uprawy Nawożenia i Gleboznawstwa Państwowy Instytut Badawczy, 2019) Księżak, Jerzy; Bojarszczuk, Jolanta
  • Loading...
    Thumbnail Image
    Item
    Zachwaszczenie kukurydzy w różnych systemach produkcji
    (Instytut Uprawy Nawożenia i Gleboznawstwa Państwowy Instytut Badawczy, 2015) Staniak, Mariola; Bojarszczuk, Jolanta; Feledyn-Szewczyk, Beata; Berbeć, Adam Kleofas; Księżak, Jerzy
  • Loading...
    Thumbnail Image
    Item
    Zachwaszczenie łanu mieszanek roślin bobowatych ze zbożami
    (Instytut Uprawy Nawożenia i Gleboznawstwa Państwowy Instytut Badawczy, 2016) Staniak, Mariola; Bojarszczuk, Jolanta; Księżak, Jerzy
  • Instytut Uprawy Nawożenia i Gleboznawstwa
  • Państwowy Instytut Badawczy
  • Ul. Czartoryskich 8, 24-100 Puławy
  • E-mail: bc@iung.pulawy.pl
  • Regulamin
  • Privacy policy
  • Cookie settings
  • Pomoc
  • DSpace software